Vepe

Koulutusjaoksen alla toimivat seuraavat lajit aktiivisesti:

toko, rally-toko, agility ja vepe sekä näyttelykoulutus tokon alla.

Kiitämme kouluttajia, kaikkia koulutuksiimme ja kokeisiimme osallistuneita koirakoita sekä Kennelkerhoa siitä, että meillä on asianmukaiset ja toimivat tilat sekä välineistö järjestää koulutuksia, kokeita ja harrastaa koiriemme kanssa niin Koiralan koulutustiloissa kuin veperannassa.  Jäsenistö harrasti runsaasti vuonna 2019 koiriensa kanssa eri lajeissa, suurin menestys kuitenkin oli Rally-tokon Piirinmestaruus, jonka pokkasivat Kennelkerholle Annika Salo, Mira Salonen ja Sanna Huhtasalo. Kerhon toinen joukkue sijoittui myös hienosti sijalle 5. Paljon Onnea Rally-tokojoukkueille!

Koulutusjaos (toko, rally-toko, agility ja vepe) järjestää erilaisia koulutuksia ja kokeista vuonna 2020 aktiivisesti jäsenistön tarpeen mukaan.

VEPE eli vesipelastus

TOIMINTASUUNNITELMA 2020

25.4. järjestetään Sove-kurssi aloittaville koirakoille. Kurssiin sisältyy teoria ja 8 käytännön harjoituskertaa. Kurssin jälkeen koirakoilla on mahdollisuus siirtyä harjoitusryhmiin.

Keväällä aloitetaan harjoitukset entiseen tapaan kolmena iltana viikossa ja jatketaan syksyyn kelien mukaan.

Vesipelastuskokeita järjestetään Toivolansaaressa 27.-29.6. sekä 28.-30.8..

Kaupunki on kunnostanut veneenlaskupaikan ja Toivolansaaren leirintäaluueen välistä ranta-aluetta ja harjoitukset on tarkoitus siirtää siihen, pois veneenlaskupaikalta. Ranta järven puolelta saattaa tarvita kunnostusta.

Vepetoimikunnan jäsenet ja kouluttajat vuonna 2020 ovat Tiina Isotalo vastaava, Pirjo Kelloperä, Kristiina Puskala, Liisa Sirkiä, Johanna Rautio, Mia Ihalainen ja Krista Valkeakivi.

TOIMINTAKERTOMUS 2019

Keväällä varustetaso parani uuden veneen ja pelastuspuvun myötä.

15.5. pieni ryhmä laittoi varusteet kuntoon kesän harjoituksiin.

19.5. pidettiin lajiin tutustumispäivä Toivolansaaressa, jossa uudet ryhmiin pyrkivät harrastajat tutustutettiin lajiin.

21 viikolla alkoivat viikoittaiset harjoitukset. Kesän ajan harjoitteli kolme ryhmää – tiistai, keskiviikko ja torstai iltaisin. Keväällä ryhmissä harjoittelun aloitti 40 koiraa.

8.-9.6. järjestettiin vesipelastuksen koetoimitsija/kouluttajakoulutus. Teoriaosuus järjestettiin Koiralassa ja käytännön harjoittelu Toivolansaaressa. Kouluttajana toimi Monica Lindroos, koulutukseen osallistui neljä kerhon jäsentä ja neljä ulkopuolista harrastajaa.

8.6. osallistuimme Parkanon erämessuilla vesipelastuskoiranäytökseen, joka oli toteutettu yhteistyössä Pirkan Nuuskujen kanssa.

12.6. vierailevana kouluttajana toimi Susanna Mattas.

28.-30.6. järjestettiin Toivolansaaressa vesipelastuskokeita, joihin viikonlopunaikana osallistui 40 koirakkoa, suuri osa oman kerhon harrastajia. Ylituomarina toimi Monica Lindroos ja palkintotuomarina Marika Mäntylä.

31.7. ja 7.8. järjestettiin Vepe tutuksi -koulutuskurssi.

30.8.-1.9. oli toinen koeviikonloppu, johon myös osallistui 40 koirakkoa. Myös tänä viikonloppuna omat jäsenet olivat hyvin edustettuna. Ylituomarina toimi Janne Simolin ja  palkintotuomarina Topi Ruuskanen.

Harjoituskausi päätettiin syyskuun loppuun ja varusteiden talvikuntoon laitto ja suulin siivoustalkoot pidettiin 3.10.