Koulutukset (Vepe)

SOVE-KURSSI (vepe eli vesipelastus)

sunnuntaisin 6.6, 13.6 ja 20.6. klo 10.00 Toivolansaaren veneenlaskupaikalla. Kouluttajana Sari Riitaoja
Kurssimaksu 35€ Iskk ry:n jäsenet ja ei jäsenet 45€
Mukaan otetaan 6 koirakkoa, jäsenet etusijalla. Pääsyvaatimuksena on, että koiran tulee osata uida ja tulla toimeen vieraiden ihmisten kanssa. Kurssilaiset osallistuvat soutamiseen ym. avustaviin tehtäviin rannassa.

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä os. koulutus.riitaoja(at)gmail.com ota sulut pois ja laita @-tilalle. Mikäli kysyntää on, järjestämme toisen sove-kurssin loppukesästä.

Kiinnostaako vepe (vesipelastus)?

Tulevana kesänä järjestämme SOVE-kurssin aloitteleville vepeilijöille. Kurssille pääsyvaatimuksena on, että koira osaa uida ja on sosiaalinen vieraita ihmisiä kohtaan sekä, että se on sen kokoinen, että pystyy vetämään esim venettä perässään. Kurssista tulee infoa huhtikuun aikana (hinta, kesto, pvm jne.) Sove-kurssin jälkeen on mahdollisuus sijoittua harjoittelemaan loppukesäksi jo olemassa oleviin ryhmiimme, mikäli niissä on tilaa.

Tulossa on myös Pentusoutelua joka toinen viikko. Pentusoutelussa pentu totutetaan mm. istumaan veneessä, hyppäämään veneestä, kuljettamaan köyttä jne. Pennun uimataitoon emme ehdi paneutua, joten toive on, että pentua edes kiinnostaa vesi ja sitä myöden uiminen. Pentusouteluun voi osallistua pentu, jolla on ensimmäinen rokotus annettuna. Pentusouteluun osallistuvat ohjaajat auttavat veneen kannossa rantaan sekä osallistuvat mm. soutamiseen ja muuhun rannalla tarvittavaan auttamiseen. Souteluista tulee ilmoittautuminen noin viikkoa ennen tapahtumaa kerhon facebook seinälle ja mukaan mahtuu 4 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Soutelun hinta on 5€/kerta/pentu. Soutelu kestää max 1-1,5h.

Kartoitamme parhaillaan veperyhmiämme ja ryhmiin saattaa vapautua treenipaikkoja koko kesäksi. Jotta ryhmiin pääsee, on koiralla oltava perustottelevaisuus kunnossa (paikalla pysyminen, luoksetulo, nouto suht hallussa ja sen on oltava sosiaalinen vieraita ihmisiä kohtaan). Mikäli haet tällaiseen ryhmään, laita lyhyt esittely koirasi koulutustasosta. Kutsumme sinut näyttämään osaamisenne johonkin ryhmäämme.

Vepessä ohjaajalta toivotaan huumorintajua, vepe on nimittäin laji, missä kastuu sekä koira, että ohjaaja. Lisäksi ohjaajan on oltava valmis tarttumaan esim. airoihin ym. ja auttamaan muita treenitilanteissa. Vepessä ei voi astua valmiiseen katettuun pöytään ja lähteä kotiin kun oma koira on treenattu.

Lisätietoja vepe.iskk(at)gmail.com (ota sulut pois ja laita @-tilalle)

ISKK © 2016 Sivusto: IT-parkki