Toko

TOKO ELI TOTTELEVAISUUSKOULUTUS

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

Virallisia tottelevaisuuskokeita järjestetään jäsenistön tarpeen mukaan. Ensimmäinen koe pidetään perinteisesti vappuna 1.5.2018. Tuomariksi on kutsuttu Ilkka Sten Raumalta.

Marianne Forssell on tulossa kouluttamaan tokoa 27.5.2018 Ikaalisiin Kennelkerhon tokoväen kutsusta. Sini Honko on tulossa kouluttamaan kesällä 2-3 kertaa kilpailevia jäseniämme. Ulkopuolisia kouluttajia kutsutaan lisää jäsenistön tarpeen mukaan syksyllä.

Maanantaitokot jatkavat 7.5. alkaen ja lisäksi järjestetään muutama penturinki kevään aikana. Teemakursseja ja koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Näyttelykoulutuksia järjestetään kesäaikana kerran kuussa, muuten kysynnän mukaan.

TOIMINTAKERTOMUS 2017

Tokokouluttajina toimivat Sari Riitaoja, Anu Luomahaara, Pauliina Savander, Heli Koistinen, Sanna Huhtasalo, Marika Pihlajamäki, Kristiina Puskala, Sanna Huhtasalo, Annika Salo, Auli Saarinen ja Johanna Rautio.

Vuoden 2017 alussa pidettiin tokokursseja lämpimässä parkkihallissa. Kesän ajan toukokuun alusta syyskuun loppuun pyöri perinteiseksi muodostuneet maanantaitokot Koiralassa, joihin kaikilla kerhon jäsenillä oli mahdollisuus osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Kesän mittaan Koiralassa järjestettiin erilaisia kursseja niin kilpaileville kuin aloitteleville koirakoille. Ulkopuolisena kouluttajana kävi Sini Honko Sastamalasta antamassa hyviä oppeja.

Kerho järjesti vuonna 2017 ennätysmäärän virallisia tokokokeita, kuusi kappaletta. Kokeet olivat suosittuja ja osanottajia saapui matkojenkin takaa. Tarkoitus oli antaa omalle jäsenistölle mahdollisuus startata mahdollisimman paljon kokeissa ja siinä onnistuttiin. Tuomarina viidessä kokeessa toimi Juha Kurtti Sastamalasta ja yhdessä Mari Väänänen Tervakoskelta. Kiitos kaikille kokeissa talkoilleille ahkerille jäsenillemme!

Kennelkerhon tokojoukkue sijoittui Satakunnan Piirinmestaruuskokeessa Ulvilassa toiselle sijalle. Piirinmestaruuden alokasluokassa voitti Maritta Koskinen koirallaan.

Suuret kiitokset kaikille kouluttajille, jotka vapaaehtoisesti tekivät pyyteetöntä talkootyötä kerhossamme. Olette Huippuja, Kiitos!

Toimintakertomus 2016

Tokopuoli jatkoi vilkkaana toimintaansa vuonna 2016. Tokokouluttajina toimivat Sari Riitaoja, Pauliina Mäkinen, Sanna Huhtasalo, Anu Luomahaara, Pirjo Kelloperä, Heli Koistinen, Johanna Rautio, Marika Pihlajamäki, Sari Tuomivaara, Minna Rantala ja Kristiina Puskala.    Tokovastaavana toimi Miia Holmala.

 

Virallisia tottelevaisuuskokeita järjestettiin 3 kpl.

-5.5.2016 25 koiran koe, kaikki luokat, tuomarina Juha Kurtti Sastamalasta. Kokeeseen osallistui jäsenistöstämme Hannele Nieminen bordercollie AMAZEME RASPBERRY HILLSllä avoimenluokkaan, sijoittuen toiseksi ja saaden ykköstuloksen.

-10.6.2016 25 koiran koe, alo ja avo-luokat, tuomarina Juha Kurtti Sastamalasta. Kokeeseen osallistui kaksi jäsenistöstämme Miia Laitinen pitkäkarvaisella colliellaan SAY WUF WINNING WAYS sekä Eija Mäkelä lk saksanseisojallaan BRUN-HEIM BINJA, saaden molemmat 1-tuloksen.

-11.9.2016 25 koiran koe, kaikki luokat, tuomarina Juha Kurtti Sastamalasta. Kokeeseen osallistui jäsenistöstämme Miia Laitinen pk colliellaan SAY WUFF WINNING WAYS, sijoittuen kolmanneksi luokassaan, sekä Marju Raisiola bpk malinois TAIKATALVEN FIRECRACKER.

 

Sari Tuomivaara suoritti tokokoetoimitsijakurssin.

 

Talvikaudella ohjattuja koulutuksia järjestettiin K-kauppa Keskustorin alapuolella sijaitsevassa P-hallissa 2x kuukaudessa sunnuntaisin. Tammikuulla järjestettiin tokokurssi tavoitteellisille pennuille ja aikuisille koirille. Huhtikuulla alkoivat ohjatut tottelevaisuuskoulutukset maanantaisin Koiralassa ja jatkuivat aina lokakuun loppuun saakka. Järjestettiin erilaisia teemakursseja mm. perustottelevaisuuskurssi, naksutinkoulutuskursseja 2 kpl, noutokurssi, tokon alkeiskurssi.

 

Vierailevana kouluttajana oli Piia Karinen 17.9. Tampereelta. Mölli-toko järjestettiin 26.5. luokille alo ja avo. Kisanomaisia treenejä järjestettiin jäsenistön tarpeen mukaan.

 

Koulutuskauden päättäjäisissä palkittiin kaikista lajeista yksi aktiivinen harrastaja ja tokosta tämän palkinnon sai Perhe Koskensalo.

 

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Vuonna 2016 järjestämme

-kolme virallista tottelevaisuuskoetta

* 5.5.2016 tuomarina Juha Kurtti, kaikki luokat

*10.6.2016 tuomarina Juha Kurtti, alo ja avo-koe. Iltakoe

*11.9.2016 tuomarina Juha Kurtti, kaikki luokat

sekä mahdollisesti syksymmällä muutama 10-koiran iltakoe, mikäli jäsenistöllä on niille tarvetta.

Järjestämme Mölli-tokocupin kesällä ja kilpaileville kokeenomaisia treenejä kysynnän mukaan.

Talvikauden (tammi-maaliskuu) järjestämme kaksi kertaa kuussa PENTURINGIN K-kauppa Keskustorin alakerrassa sijaitsevassa P-hallissa sekä näiden jälkeen omatoimitreenausta jäsenistölle.

Huhtikuusta lokakuun loppuun pyörii Koiralassa TOKOKOULUTUKSET. Penturyhmä ja arkitottelevaisuusryhmä 1-2 kertaa viikossa. Järjestämme myös erilaisia kursseja ja teemakoulutuksia jäsenistön tarpeen mukaan.

Vierailevia kouluttajia kutsumme kouluttamaan 2-3 vuoden aikana.

Näyttelykoulutusta järjestetään tokon lomassa muutamia kertoja vuoden aikana.

Koulutamme lisää tokokoetoimitsijoita ja liikkeenohjaajia, jotta pystymme tulevaisuudessakin järjestämään virallisia tottelevaisuuskokeita. Myös toko-koulutusohjaajat ovat tärkeä osa toimintaamme ja toivommekin saavan uusia kouluttajia mukaan pyörittämään koulutustoimintaa kerhossamme.

TOIMINTAKERTOMUS 2015

Tokossa tapahtui mittava sääntö- ja luokkauudistus 1.8.2015 alkaen ja liikkeenohjaajamme ja koetoimitsijamme kävivät alkuvuodesta SKL ry:n järjestämässä koulutustilaisuudessa Tampereella. Liikkeeohjaajina kokeissamme toimivat Sari Riitaoja, Anu Sippola, Elina Korhonen, Pauliina Mäkinen ja Kristiina Puskala. Toko-Koetoimitsijapätevyydet ovat Miia Holmalalla, Pirjo Kelloperällä ja Kristiina Puskalalla. Kristiina Puskala valittiin tokoylituomarikurssille Helsingissä syksyllä 2015. Tuomarioikeudet Hän saa toivottavasti syksyllä 2016 tai viimeistään 2017.

Järjestimme neljä virallista tottelevaisuuskoetta, joista suurin ponnistuksemme oli SATAKUNNANPIIRIN TOKOMESTARUUS. Koepäivät olivat:

1.5.2015 kaikki luokat. Tuomarina Juha Kurtti Sastamalasta. Perinteiseksi muodostunut vappukoe oli taas ääriään myöden täynnä ja kaikille halukkaille ei valitettavasti ollut tarjota koepaikkaa. Ilmoittautumisia kokeeseen tuli reilusti yli 100-kunta. Kokeessa jäsenemme edustivat hienosti kerhoamme. Alokasluokassa Maritta Koskinen ja pk saksanpaimenkoira Kiira sijoittui 2. sijalle, avoimen luokan voitti Elina Korhonen ja aussi Taito ja toiseksi tuli Marju Raisiola ja belgianpk malinois Onni. Voittajaluokassa Kristiina Puskala ja kultainennoutaja Aune tuli 2. ja Heli Koistinen ja villakoira Danny 3.

14.5.2015 kaikki luokat. Tuomarina Juha Kurtti. Myös tämä helatorstain koe oli suosittu. Koe täyttyi heti ilmoittautumisajan alettua. Kokeessa jäsenistö oli taas hyvin edustettuna ja Erikoisvoittajaluokan voiton pokkasi Hannele Nieminen bordercollie Rillan kanssa. Maritta Koskinen ja pk saksanpaimenkoira Kiira saivat 1-tuloksen avoimessaluokassa.

9.8.2015 Satakunnanpiirin mestaruuskoe tokossa.

Tuomariksi kutsuttiin Ralf Björklund Turusta. Kokeeseen osallistui 19 koirakkoa. Tokon uudet säännöt ja luokat astuivat voimaan 1.8., joten tämä varmasti näkyi koiramäärässä. Piirinmestariksi tuli Elina Rajala ja Tending Moxie Porista. Valitettavasti emme saaneet kerhomme omaa joukkuetta kokoon näihin kisoihin. Joukkuekisan voitti Rauman Käyttö- ja seurakoirat ry.

25..9.2015 kaikki luokat. Tuomarina Ilkka Sten Raumalta. Kokeeseen osallistui 15 koirakkoa. Tässä kokeessa nähtiin hienoja tuloksia omilta jäseniltämme: Alokasluokan voiton nappasi Auli Saarinen ja Belgianpk Taiga Doo’s I Told You. Luokan kolmoseksi ylsi Hannele Nieminen ja bordercollie Amazeme Raspberry. Voittajaluokan kakkoseksi tuli 1-tuloksella Heli Koistinen ja villakoira Danny ja kolmanneksi Sari Riitaoja ja kultainennoutaja Lyyti myös 1-tuloksella.

Olimme anoneet myös iltakokeen 24.9. mutta jouduimme perumaan sen vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Tämä oli kerhon historian ensimmäinen peruttu tokokoe, mutta uskomme sen johtuvan sääntöuudistuksesta, joka vaikutti aika oleellisesti koiramääriin tänä syksynä.

7.4. järjestettiin luentopäivä Koiralassa Tokon uusista säännöistä, luennoitsijana toimivat kerhomme liikkeenohjaajat.

17.4. vieraili Sari Kärnä kouluttamassa tokoa. Mukaan mahtui 10 innokasta koirakkoa ja koulutus olikin täynnä. Sari Nieminen kävi kouluttamassa Kauko-ohjausta 12.6 ja seuraamista 22.6.

Huhtikuulla järjestettiin tokokurssi kokeisiin tähtääville alokasluokan koirakoille. Ohjatut tokot pyörivät huhtikuusta aina lokakuun loppuun saakka maanantaisin Koiralassa. Nämä koulutukset saavuttivat suuren suosion ja Koiralassa pyöri yhteensä noin sata koirakkoa keväästä lokakuuhun.

Järjestimme teemakoulutuksia seuraavasti:

*7.5 tunnistusnouto       *4.6 ohjattunouto          *22.7 häiriöt

Järjestimme Mölli-Toko Cupin uusilla säännöillä kesällä. Cup-päivät olivat 2.7, 23.7 ja 27.8. Cupin osakilpailut toivat kilpaijoita kerhomme ulkopuolelta mm. Kankaanpäästä ja Tampereelta. Cupin voitti jäsenemme Maritta Koskinen ja pk saksanpaimenkoira Essi. Molemmat asustelevat Hämeenkyrössä.

Järjestimme kaksi pentujen puuhapäivää 11.9. ja 14.11. Mukaan kokoontui iloinen joukko pentuja ohjaajineen.

Näyttelykoulutusta järjestettiin neljä kertaa vuoden aikana. Kouluttajana toimi Pauliina Mäkinen.

ISKK © 2016 Sivusto: IT-parkki