Koulutusjaosto

KOULUTUSJAOKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2021

Koulutusjaoksen alla toimivat seuraavat lajit aktiivisesti

toko, rally-toko, agility ja vepe sekä näyttelykoulutus tokon alla.

Kiitämme kouluttajia, kaikkia koulutuksiimme ja kokeisiimme osallistuneita koirakoita sekä Kennelkerhoa siitä, että meillä on asianmukaiset ja toimivat tilat sekä välineistö järjestää koulutuksia, kokeita ja harrastaa koiriemme kanssa niin Koiralan koulutustiloissa kuin veperannassa.  Jäsenistö harrasti runsaasti vuonna 2021 koiriensa kanssa eri lajeissa. Jäsenemme Katja Hirvelä voitti koiransa Zorron kanssa Satakunnan piirinmestaruuden Rally-tokossa. Paljon Onnea Katjalle ja Zorrolle!

 

TOKO

Järjestettiin tokokoulutukset kurssimuotoisina. Riitta Kivimäki kävi kouluttamassa kauden aikana tokoa halukkaille, Riitan koulutukset olivat täynnä. Tytti Lintenhoferin koulutus koiraharrastajien mentaalivalmennuksesta ja koiran mielentilasta oli 7.8.2021.  Koulutukseen osallistui 10 koirakkoa. Virallisia tottelevaisuuskokeita anottiin kolme kappaletta, joista yksi jouduttiin perumaan koronan vuoksi.  Kaksi koetta saatiin järjestettyä, toisessa osanottajia 22 ja toisessa 24. Tuomarina Juha Kurtti.

Näyttelykoulutusta järjestettiin kolme kertaa  kysynnän mukaan.

Tokotoimikunnasta osallistuttiin Koiranäyttelytalkoisiin sankoin joukoin.

Tokotoimikuntaan kuuluivat Sari Riitaoja tokovastaava, Anu Luomahaara, Pauliina Savander, Kristiina Puskala, Auli Saarinen, Heli Koistinen ja Sanna Huhtasalo

 

RALLY-TOKO

6.3. Hallipäivä Koirakoutsilla (15 koirakkoa)
7.4. Keskiviikko treenit alkoi Koiralassa
17.4. Olli Holmbergin koulutuspäivä Koiralassa (16 koir.)
13.5. Helatorstain RT kilpailu Koirassa (60 osallistujaa)
23.6. Csilla Bacos koulutuspäivä Koiralassa (20 koir.)
21.7. Ratatreeni Koiralassa (26 osallistujaa)
4.9. epäviralliset ISKK seuranmestaruus kilpailut Koiralassa (25
osallistujaa)
15.9. Kesän treenikausi päättyi.
24.11. Jännittämisluento Koiralassa (Anu Ylönen)(16 osallistujaa)
23.10. Satakunnan RT piirinmestaruus kilpailuun osallistui kolme joukkuetta.

Jäsenemme Katja Hirvelä ja Zorro voittivat Piirinmestaruuden!!!

Treenikäyntejä liki 400 Koiralassa

 

AGILITY

Koronatilanteen vuoksi kurssimuotoisena järjestettiin ainoastaan agilityn alkeiskurssi. Sen lisäksi ennen alkeiskurssia järjestettiin ”Mitä taitoja tarvitaan agilitykoiralle”-koulutus.

Aiempien vuosien tapaan kesän ajan pyöri vapaavuoro kerran viikossa.

Agilitytoimikunta: Miia Laitinen, agility-vastaava, Tiina Kivimäki, Leena Venho, Maija Harakka

 

VEPE

Vepe-kausi aloitettiin toukokuun puolivälissä.  Kesäkuun alusta alkoi pyöriä kolme ryhmää: sunnuntaisin sekä  keskiviikko ja torstai-iltaisin. Kaikki ryhmät olivat täynnä.

Järjestimme Pentusoutelua kesän aikana aina tarpeen mukaan.  Sove-kurssi  järjestettiin kesäkuun alussa. Molempiin koulutuksiin osallistui mukavasti väkeä.

Järjestettiin 11 vepekokeet kesän aikana, kokeisiin osallistui  yhteensä lähes sata koirakkoa. Kaikki kokeet olivat täynnä ja kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

Kiitämme Ikaalisten Kaupunkia , joka suhtautuu myötämielisesti harrastukseemme ja rakensi meille mm oman veperannan Toivolansaareen sekä Kennelkerhoa, joka mahdollistaa harrastukseemme hyvän välineistön. Vepen harrastajat osallistuivat Koiranäyttelytalkoisiin aktiivisesti.

Vepetoimikunta: Tiina Isotalo, vepe-vastaava, Pirjo Kelloperä, Liisa Sirkiä, Johanna Rautio, Krista Valkeakivi ja Kristiina Puskala

KOULUTUSJAOKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2022

 

Koulutusjaos (toko, rally-toko, agility ja vepe) järjestää erilaisia koulutuksia ja kokeita vuonna 2022 aktiivisesti jäsenistön tarpeen mukaan. Osallistumme suurella joukolla Kerhon Jämi-areenalla pidettävään Koiranäyttelyyn talkoilun merkeissä. Osallistumme myös Koiralan talkoisiin aktiivisesti.

TOKO

Tokokoulutukset pyörähtävät käyntiin toukokuun ensimmäisellä viikolla maanantai-tokojen merkeissä ja jatkuvat aina Juhannusviikolle saakka. Heinäkuu pidetään taukoa ja syksyllä jatketaan koulujen alettua. Riitta Kivimäki tulee kouluttamaan tokoa kilpaileville kysynnän mukaan. Teemakoulutuksia ja kursseja järjestetään kysynnän mukaan.

Tokokokeiden sääntömuutos astuu voimaan 1.1.2022 ja tämän pohjalta tullaan pitämään huhtikuulla luento uusista säännöistä ja liikkeistä tokokokeissa. Tytti Lintenhofer on kutsuttu syksyllä jäsenistön pyynnöstä pitämään koulutuspäivä koiraharrastajien mentaalivalmennuksesta ja koiran ja ohjaajan yhteistyöstä.  Johanna Pihlajamäki pitää hyppytekniikka- ja koiran tekniikka koulutuksen toukokuulla.

Virallisia tottelevaisuuskokeita anotaan 1-3 vuodelle 2022.

Tokoharrastajat haluavat pitää Koiralan harrastusalueesta huolta ja osallistuvatkin aktiivisesti Koiralan talkoiluun ja muuhun talkoiluun mahdollisuuksien mukaan. Koiranäyttelyissä talkoilemme myös.

Tokotoimikunta 2022: Sari Riitaoja toko-vastaava, Anu Luomahaara, Sanna Huhtasalo, Auli Saarinen, Heli Koistinen, Pauliina Savander ja Kristiina Puskala

RALLY-TOKO

12.2. Hallipäivä Mouhijärvellä (15 osallistujaa)
20.4. Kesä treenikausi alkaa jatkuen joka keskiviikko syyskuuhun
21.5. Seuraamisen koulutuspäivä Koiralassa (Netta Hämäläinen)
26.5. Helatorstain RT kilpailu Koiralassa ,tuom. Maria Riski, vkt Elli
Riihinen
20.-21.8. RTSM kilpailu Koirakoutsilla Ylöjärvi (pyritään saamaan joukkue)
28.8. RT kilpailu Koiralassa, samalla ISKK seuranmestaruus (sekä
mahdollisesti Belgian paimenkoirien Rotumestaruus -22), tuom. Anna
Klingenberg, vkt (vielä avoin)
3.9. RT Satakunnan piirinmestaruus kilpailu Porissa (kasataan vähintään
yksi joukkue)
3.9. kausi päättyy
Rally-tokotoimikunta 2022: Annika Salo rally-vastaava, Tuula Jokipelto, Nina Thomasson, Oona Lehtinen ja Juuli Lehtinen

AGILITY

Kesällä pyritään järjestämään kurssimuotoisia koulutuksia. Tarkoitus on järjestää myös erillisiä teemakoulutuksia. Mahdollisuuksien mukaan pyydetään myös vierailevia kouluttajia.

Tarkoituksena on järjestää ohjaamaton vapaavuoro samalla tavoin kuin edellisinä vuosina. Vapaavuoro pyörii säiden salliessa kevään, kesän sekä syksyn. Vapaavuorolle voivat osallistua kaikki agilityä harrastaneet ja vähintään agilityn alkeiskurssin käyneet kerhon jäsenet.

Agilitytoimikunta 2022: Miia Laitinen  agility-vastaava, Leena Venho, Tiina Kivimäki

VEPE

Vepekausi pyörähtää käyntiin kesän korvalla vesien lämmettyä. Järjestämme vepe koulutusohjaaja ja –koetoimitsijakurssin Koiralassa ja Toivolansaaren rannassa 28-29.5.2022. Kurssille on tarkoitus osallistua mahdollisimman  monta omaa vepeharrastajaamme, jotta voimme turvata lajin säilymisen ja kokeiden järjestämisen tulevaisuudessakin. Kurssin johtajana toimii ylituomari Monica Lindroos.

Tarkoitus on järjestää pentusouteluita ja sove-kurssi kysynnän mukaan sekä mahdollisesti teemakoulutuksia. Mahdollisuuksien mukaan pyydämme vierailevia kouluttajia.

Järjestämme vepekokeet 8-9.7. sekä 26-28.8. Ensimmäisessä kokeessa ylituomarina toimii Sari Ruponen ja jälkimmäisessä  Monica Lindroos.

Vepetoiminnasta osallistutaan sankoin joukoin Koiranäyttelytalkoisiin sekä Koiralan talkoiluun.

Vepetoimikunta 2022: Tiina Isotalo vepe-vastaava, Liisa Sirkiä, Johanna Rautio, Pirjo Kelloperä, Krista Valkeakivi, Kristiina Puskala

 

ISKK © 2016 Sivusto: IT-parkki