Kaverikoirat

Mikä on kaverikoira?

Kennelliiton kaverikoiratoiminta on pyyteetöntä vapaaehtoistoimintaa, jossa koiran avulla pyritään tuomaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon.

Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja arjen piristäminen. Kaverikoiratoiminnassa koiranomistajat vierailevat koiriensa kanssa eri kohderyhmien, kuten lasten, vanhusten ja kehitysvammaisten luona. Vierailukohteina voivat olla esimerkiksi laitokset, koulut, päiväkodit ja päiväkeskukset.

Toiminnan käynnistymisen ideana olivat käytännön kokemukset siitä, että pelkällä läsnäololla ja kosketuksella koirat saavat aikaan hyviä vaikutuksia erityisryhmissä.

Kaverikoirat ovat tavallisia kotikoiria ja niiden omistajat vapaaehtoisia maallikkoja. Toiminnassa ei siis ole kyse ammattimaisesta terapiasta.

Kennelliiton kaverikoirat tunnistaa työasustaan, eli oranssista kaverikoirahuivista ja koiranomistajan nimikyltistä.

Kaverikoiraohjaajat on perehdytetty toimintaan sopiviksi. Kaverikoiravierailut ovat maksuttomia.

Kaverikoira-nimike on Kennelliiton Patentti- ja rekisterihallituksen vuonna 2005 rekisteröimä tuotemerkki (rek.nro 234179). Kaverikoiranimeä voidaankin käyttää ainoastaan Kennelliiton ryhmissä toimivilta koirilta. Näin vierailukohteet tietävät helposti, että nimikkeen alla toimitaan samojen käytäntöjen ja ohjeiden mukaisesti.

Kiinnostuitko toiminnastamme ja haluaisit lähteä mukaan toimintaan?

Otamme ilolla uusia koirakoita mukaamme mukavaan toimintaan!

Mukaan voivat tulla terveet ja yli 2 -vuotiaat koirat, jotka nauttivat vieraiden ihmisten kohtaamisesta ja muuttuvista tilanteista. Koiran on tultava toimeen myös toisten koirien kanssa, vaikka vierailuilla ei olekaan tarkoitus, että koirat leikkivät keskenään. Vierailukohteiden tilat ovat joskus varsin ahtaita ja koirat joutuvat ”työskentelemään” hyvin lähellä toisiaan.

Koiran rodulla, roduttomuudella tai muullakaan ulkoisella ominaisuudella ei ole merkitystä.

Kuitenkin vuoden 2016 alusta lähtien Kaverikoiraohjaajan on oltava Suomen Kennelliiton jäsen ja uuden Kaverikoiran tulee olla Suomen Kennelliiton koirarekisterissä tai FIX-rekisterissä tunnistusmerkittynä. Omistajan on tunnettava koiransa ja sen tausta. Hänen on myös hallittava koiransa kaikissa tilanteissa. Omistajan on myös oltava valmis sitoutumaan toimintaan.

Vierailukohteina ovat mm. päiväkodit, iltapäiväkerhot, kesäleikkikentät, vammaisten asumis-/päivätoimintayksiköt sekä vanhusten palvelutalot. Mikäli olet kiinnostunut tuottamaan hyvää mieltä lähimmäisillesi ystävällisen koiran avulla ja uskot voivasi sitoutua toimintaan pitkällä ajanjaksolla, olet etsimämme henkilö. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä meihinkaverikoirat.iskk@gmail.com

Miten saan kaverikoirat vierailulle?

Kaverikoiria voivat kutsua kylään paikat, joissa esimerkiksi lapset, vammaiset tai vanhukset kokoontuvat ryhmänä.

Vierailuista voidaan tehdä säännöllinen käytäntö, jos asiakkaat viihtyvät koirien seurassa.

Käyntitiheyden maksimiraja koiraa kohti on yksi käynti viikossa. Yksittäinen vierailukäynti kestää yleensä noin tunnin. Kaverikoiramme saat kylään ottamalla meihin yhteyttä: kaverikoirat.iskk@gmail.com

Vierailukutsun yhteydessä on hyvä kertoa vierailukohteesta ja toiveista koirien vierailun suhteen.

 

 

 

ISKK © 2016 Sivusto: IT-parkki